Systemintegration

Vi knyter ihop systemen.

Behöver ni en integration mellan er webbplats och ett system? Eller kanske har ni ett eget system som ska integreras mot era kunder? Eller varför inte flera tredjepartssystem som ska integreras med varandra? Oavsett vad så sitter just integrationer i ryggmärgen på oss.

Webbmaffians integrationer besparar oss otroligt mycket mer arbete än förväntat, och vi kommer med säkerhet att anlita dem till fortsatt utveckling och anpassade integrationer, då vi är i en bransch med speciella förutsättningar.

Bo Nilsson, Omnia Garden

Bo Nilsson, Omnia Garden

Integrationer med allt utom röksignaler

Alla är överkvalificerade för sådant som kan automatiseras – särskilt du som sitter och klipper-och-klistrar med data mellan olika system. Här kommer systemintegration in i bilden.

Hur man än vänder och vrider på det så handlar integrationer alltid om information som ska skickas, tas emot och/eller bearbetas – antingen i realtid eller schemalagt. Ibland rör det sig om en direktintegration (punkt-till-punkt), och ibland en växel däremellan.

Oavsett om detta ska göras med Rest-API:er, Soap, Edifact eller gammal hederlig filöverföring, så hjälper vi er med planering och utförande av integrationen.

Systemintegration av bland annat:

  • Webb-, boknings- och e-handelssystem
  • Affärs-, frakt- och CRM-system
  • Ekonomi-, bokförings- och betalningssystem
  • Lagringstjänster och kalendrar
  • SMS, MMS, SIP och telefoni
  • GPS, NFC, RFID och egen hårdvara
  • BankID, personuppgifter och biluppgifter

Vad behöver ni för systemintegration?

Vanliga frågor om systemintegration

Hur vet jag vad som går att automatisera?

Det tar vi reda på. En förutsättning för en lyckad integration är att de system som ska integreras har något slags API, men även om det skulle saknas finns det en chans att vi kan effektivisera ert arbetsflöde med exempelvis import/export av data.

Oavsett vad så kan vi utreda vilken lösning som är bäst för er, och rycka i de trådar som behövs.

Vi sitter i ett stängt system – hur integrerar vi det med andra?

De flesta stängda system har åtminstone ett API man kan kommunicera med. Genom att sätta upp en så kallad växel på annat håll, så kan vi slussa information mellan ert API och andra system.

Vi behöver löpande hjälp med att integrera vårt system hos andra

Det kan vi absolut hjälpa er med. Antingen kan vi göra varje integration på uppdragsbasis, eller så kan ni anlita en integrationskonsult från oss som hjälper er X antal timmar per vecka/månad. Vi har även kunder där vi sköter den tekniska kommunikationen mot deras kunder.